De druk op de mentale gezondheid van jongeren is een maatschappelijke uitdaging. Vocal Group Be Sharp! brengt in samenwerking met psycholoog en geluksexpert Merijn Ruis een interactief muziektheatercollege Geluk to Go! Merijn neemt het publiek mee naar het moment na zijn studie psychologie, waarin hij besloot om direct met pensioen te gaan en zo het geluk op te zoeken. Waarom wachten tot je oud bent met het doen waar je echt gelukkig van wordt?

In zijn verhaal deelt Merijn lessen in geluk die hij heeft ontdekt en uitgeprobeerd, ondersteund door wetenschappelijk onderbouwde principes over tienergeluk. Thema’s die de revue passeren zijn dankbaarheid, controle hebben, uit je comfortzone stappen, zelfvertrouwen, trouw zijn aan jezelf, berusting, anderen helpen en het ervaren van verbinding. Lessen die voor jong en oud bruikbaar zijn en die Merijn zelf best iets eerder had willen weten…

Tijdens het verhaal is er een doorlopende wisselwerking tussen Merijn en de zangers en zangeressen van Be Sharp! De groep zingt a capella een aantal nummers van de hand van Merijn zelf, in combinatie met pakkende Nederlands- en Engelstalige covers. De samenwerking met arrangeur Erik van Vugt, regisseur Seppe Salomé en dirigente Marije Peters garandeert dat de voorstelling een pakkend geheel vormt.

 

STORY

Merijn Ruis

Merijn is een vrolijke jonge (toegepaste) psycholoog en heeft zich de laatste acht jaar gespecialiseerd in de wetenschap van geluk. Het is zijn missie om de wereld een beetje vriendelijker te maken. Met experimenten op het gebied van geluk heeft hij al meer dan 20 miljoen mensen bereikt. Tijdens presentaties neemt hij het publiek mee in wetenschappelijk bewezen lessen om gelukkiger te leven.

REGIE

Seppe Salomé

Seppe is in 2022 afgestudeerd aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In zijn werk zoekt hij altijd naar een muzikale manier om zowel maatschappelijke en persoonlijke thema’s als acceptatie en de zoektocht daarnaar aan het daglicht te brengen.

MUZIEK

Erik van Vugt

Erik studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en is daar in aanraking gekomen met close harmony (als zanger) bij het Fontys JazzChoir o.l.v. Hans van den Brand. Sinds 2006 geeft hij zelf leiding aan professionele en amateur- ensembles. Daarnaast heeft hij voor talloze groepen gearrangeerd en gecomponeerd.

DIRIGENT

Marije Peters

Marije is een getalenteerde en veelzijdige zangeres, zangdocente, dirigente én logopedist in opleiding. Sinds 2020 werkt Marije als dirigente bij Be Sharp! Geen repetitie is hetzelfde met Marije aan het roer. Iedere week wordt de groep verrast met nieuwe opwarmers en inzingers, waarbij veel aandacht wordt besteed aan een goede zangtechniek.

Bieb, Utrecht

zondag, 3 maart, 13.00 uur

Amadeus Lyceum, Utrecht

dinsdag, 5 maart 19.30 uur

(besloten)

Amstelkerk, Amsterdam

vrijdag, 15 maart 20.30 uur

Amadeus Lyceum, Utrecht

dinsdag, 19 maart 19.30 uur

(besloten)

De Boemel, Tilburg

zondag, 24 maart 12.00 uur

Citadel College, Lent

woensdag, 27 maart 19.30 uur

(besloten)

Oosterlicht College, Nieuwegein

Donderdag, 11 april xx.xx uur

(besloten)

Gerrit Rietveld College, Utrecht

dinsdag, 4 juni 20.00 uur 

(besloten)

Kunstenhuis het Lichtruim, Bilthoven

zaterdag, 8 juni 20.30 uur

De Lieve vrouw, Amersfoort

zondag, 16 juni 15.30 uur

ACHTERGRONDINFORMATIE

ACHTERGRONDINFORMATIE

 

Stuiten op geluk

Daniel T. Gilbert (Nederlandstalig) 

Bibliotheek

 

Op naar geluk

Ap Dijksterhuis (Nederlandstalig)

Uitgeverij

 

Mindset

Carol S. Dweck (Nederlandstalig)

Uitgeverij

The Science of Well-Being for Teens

Dr. Laurie Santos (Yale University) – Engelstalig

Youtube